Cannelloni s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni s vepřovým masem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33517 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Cannelloni |
5 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
375 g | Ricotta |
50 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Rajčatová omáčka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
425 ml | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 245,4mg |
Draslík | 509,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Bazalka, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Pepř černý mletý, Ricotta, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem. |
2 | Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni. |
3 | Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme. |
4 | Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme. |