Špagetová paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetová paštika
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33520 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Špagety |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 395,1mg |
Draslík | 611,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetová paštika postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si 6 formiček na paštičky a vytřeme je máslem. Dno formiček vyložíme papírem na pečení. |
2 | Nakrájenou cibuli smažíme na másle a oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme okapaný špenát a krátce jej podusíme. Asi po 1 minutě odstavíme a necháme vychladnout, potom vmícháme vejce, smetanu, uvařené těstoviny, nastrouhané sýry, sůl a pepř. Směsí naplníme připravené formičky, které vložíme do pekáče. Nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Zapékáme 30-35 minut do ztuhnutí. Během pečení můžeme formičky zakrýt alobalem, aby povrch paštiček příliš nezhnědl. Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím dřívka, zda jsou paštičky hotové. Po vytažení musí být dřívko čisté. |