Řízky obalované v tapenádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky obalované v tapenádě
Řízky obalované v tapenádě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
125 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
900 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 202,6mg |
Draslík | 657,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Strouhanka, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky obalované v tapenádě postup přípravy receptu:
1 | Maso navrchu nařízneme do mřížky. Olivy, česnek, ančovičky, tuňáka a olivový olej rozmixujeme na tapenádu. Osolíme a opepříme. |
2 | Tapenádou potřeme maso, které dále obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. |
3 | Osmažíme 10 minut z každé strany na rozpáleném másle. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.