Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33523
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Krevety tygří - loupané
Marináda
1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Citronová tráva
0,5 kávová lžička Datle sušené
0,3 kávová lžička Krevetová pasta
8 polévková lžíce Mléko kokosové
1 polévková lžíce Oříšky makadamové
1 špetka Sůl
Příloha
6 polévková lžíce Arašídová omáčka
1 ks Citrony
1 ks Okurka salátová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 077kJ
8% Sacharidy 30 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 183 mg
50% Bílkoviny 28 g

Krevetové saté postup přípravy receptu:

1

Z krevet odkrojíme přední část s hlavou, zbytek oloupeme a vyjmeme hřbetní strunu. Každou zespodu nařízneme a rozevřeme. Na každou grilovací jehlu napíchneme tři krevety.

2

Připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu krevetovou pastu, rozmačkaný česnek, pokrájenou citronovou trávu, oříšky a mleté chilli. Směs poté osmahneme na rozpáleném oleji. Po minutě přilijeme kokosové mléko, přidáme datlovou dužinu (namočenou ve vodě a vymačkanou) a povaříme. Necháme vychladit. Vzniklou směsí přelijeme krevety a necháme 60 min marinovat.

3

Krevety grilujeme na rozpáleném grilu cca 3 minuty, mezitím průběžně potíráme marinádou.

4

Krevetové špízy podáváme s arašídovou omáčkou, okurkou pokrájenou na kostičky a doplníme dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept