Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
6 ks | Houby čerstvé |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Lilek |
170 g | Mořský ďas |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Řasa Nori |
1 špetka | Sůl |
Těstíčko | |
---|---|
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 520,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Lilek, Mořský ďas, Olej rostlinný, Sůl, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Řasa Nori, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Placku nori nakrájíme na proužky cca 1x5 cm. Konec každého navlhčíme vodou a obalíme jím ocas krevety. Ty pak navlékáme na grilovací jehly střídavě s rybím masem nakrájeným na kousky o velikosti rybích prstů. |
2 | Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na tác. Vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a 20-30 minut necháme odstát. Poté důkladně opláchneme pod studenou vodou, osušíme, napícháme na grilovací jehly společně s nakrájenou jarní cibulkou a čerstvými houbami. |
3 | Těstíčko připravujeme těsně před použitím. Oba žloutky rozšleháme v polovičním množství vody. Poté zlehka vmícháme mouku se solí. Nakonec přidáme zbylou vodu a zlehka rozmícháme. |
4 | V pánvičce s drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 190 °C. Zeleninu a rybí maso na jehlách zaprášíme moukou, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme postupně cca 1-2 minuty dozlatova. Ochutíme solí a necháme osušit na papírové utěrce. Podáváme se sójovou omáčkou. |