Šunka s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33538 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 g | Estragon |
1 g | Jalovec |
15 g | Maizena - kukuřičný škrob |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý celý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Šalotka |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
400 g | Šunka dušená |
40 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 111,0mg |
Vláknina | 377,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Šunku osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Poté vyjmeme a necháme v teple. |
2 | Do pánve dáme pokrájenou šalotku, koření a ocet. Povaříme 2 minuty, poté přilijeme vývar a přidáme sekaný estragon. Osolíme a opepříme a vaříme 3 minuty. Vmícháme škrob, víno a smetanu. |
3 | Omáčkou zalijeme šunku a ihned servírujeme. |