Recept

Šunka s vinnou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33538
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 g Estragon
1 g Jalovec
15 g Maizena - kukuřičný škrob
50 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet vinný
2 g Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
120 g Šalotka
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
400 g Šunka dušená
40 ml Víno červené
250 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 927kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 133 mg
24% Bílkoviny 14 g

Šunka s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Šunku osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Poté vyjmeme a necháme v teple.

2

Do pánve dáme pokrájenou šalotku, koření a ocet. Povaříme 2 minuty, poté přilijeme vývar a přidáme sekaný estragon. Osolíme a opepříme a vaříme 3 minuty. Vmícháme škrob, víno a smetanu.

3

Omáčkou zalijeme šunku a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept