Ragú ze sluk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú ze sluk
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33540 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
50 g | Játra kuřecí |
40 ml | Koňak Armaňak |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
30 g | Šalotka |
2 ks | Sluka lesní |
3 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
60 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 109,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Játra kuřecí, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sluka lesní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú ze sluk postup přípravy receptu:
1 | Sluky osolíme a opepříme a dáme péct na 220°C cca na 15 minut. |
2 | Poté odřízneme křídla a stehna, zbytek kostry naporcujeme na 6 dílů. |
3 | Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm maso. |
4 | Smažíme 10 minut, poté přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut. |
5 | Přilijeme armaňak a zapálíme.Po dohoření koňaku přilijeme víno, vývar, šťávu z pečení sluk, pokrájená játra a koření. |
6 | Vše osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 10 minut. |
7 | Z omáčky vyjmeme maso, propasírujeme jí přes síto a vrátíme zpět slučí stehna a křídla. |
8 | Přidáme máslo a povaříme 5 minut. |