Jednoduchý recept

Ragú ze sluk

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33540
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Cibule
50 g Játra kuřecí
40 ml Koňak Armaňak
20 g Máslo čerstvé
60 g Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
50 g Pórek
30 g Šalotka
2 ks Sluka lesní
3 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
60 ml Víno bílé
150 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 046kJ
2% Sacharidy 7 g
73% Tuky 54 g
12% Sodík 235 mg
6% Bílkoviny 4 g

Ragú ze sluk postup přípravy receptu:

1

Sluky osolíme a opepříme a dáme péct na 220°C cca na 15 minut.

2

Poté odřízneme křídla a stehna, zbytek kostry naporcujeme na 6 dílů.

3

Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm maso.

4

Smažíme 10 minut, poté přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut.

5

Přilijeme armaňak a zapálíme.Po dohoření koňaku přilijeme víno, vývar, šťávu z pečení sluk, pokrájená játra a koření.

6

Vše osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 10 minut.

7

Z omáčky vyjmeme maso, propasírujeme jí přes síto a vrátíme zpět slučí stehna a křídla.

8

Přidáme máslo a povaříme 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept