Kančí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí na víně
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 g | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
10 g | Cukr moučkový |
2 g | Jalovec |
2 kg | Kančí plec |
100 ml | Koňak Armaňak |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
80 ml | Olej olivový |
6 g | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
3 špetka | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 l | Víno červené |
700 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr moučkový, Kančí plec, Olej arašídový (podzemnicový), Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Koňak Armaňak, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin. |
2 | Před vařením oddělíme maso od zeleniny a osmažíme je na rozpáleném oleji. Smažíme 25 minut. |
3 | Maso dáme do hrnce, přidáme marinovanou zeleninu a restujeme dalších 30 minut. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a armaňak. |
4 | Vaříme 15 minut a poté vlijeme vývar, protlak, přidáme bylinky a cukr. Uvedeme k varu a přiklopené dusíme 90 minut. |
5 | Těsně před servírováním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku s utřeným česnekem. |