Recept

Pečené hřebenatky s wontonovými plackami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33546
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
16 ks Hřebenatka
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Pórek
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
8 plátek Těsto Wonton
Marináda
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Thajská směs
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 542kJ
12% Sacharidy 44 g
11% Tuky 8 g
18% Sodík 357 mg
57% Bílkoviny 32 g

Pečené hřebenatky s wontonovými plackami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. Zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno a všechny uvedené přísady nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme hřebenatky rozkrojené napůl, protřepeme a necháme cca 30min marinovat.

2

Wontonové placky osmažíme postupně v rozpáleném oleji dokřupava. Necháme osušit na papírové utěrce a uchováme teplé.

3

Ve velké pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje. Přidáme hřebenatky i s marinádou a při vysoké teplotě vaříme 1min, dokud nezezlátnou. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do pánve přilijeme zbytek oleje, rozpálíme a za stálého míchání v něm povaříme doměkka na tenké plátky nakrájenou mrkev a pórek. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme šťávu z jednoho citronu a půlky pomeranče. Do pánve vrátíme hřebenatky, promícháme se zeleninou a prohřejeme. Poté vše přemístíme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a koriandr. Směs rozdělíme na 4 části, každou vložíme mezi dvě wontonové placky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept