Králík na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na houbách
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
700 g | Houby čerstvé |
50 ml | Koňak Armaňak |
2500 g | Králík |
80 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
12 ml | Protlak rajčatový |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
700 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 280,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Koňak Armaňak, Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na houbách postup přípravy receptu:
1 | Maso naporcujeme na 8 dílů, osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené houby a zakryté dusíme 20 minut. Poté přilijeme koňak a 250 ml vína, povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bylinky, protlak, utřený česnek. |
2 | Omáčku uvedeme k varu a zakryté dusíme 90 minut. |
3 | Uvařené maso vyjmeme, do omáčky přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut povařit. Z omáčky vyjmeme bylinky, přimícháme máslo a mouku. |
4 | Vrátíme do hrnce maso a necháme prohřát. |