Pomazánka z králičího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z králičího masa
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33548 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2500 g | Králík |
1,5 g | Pepř černý mletý |
3000 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 180,0mg |
---|---|
Cholesterol | 337,3mg |
Draslík | 531,7mg |
Vláknina | 162,7mg |
Vitamín A | 90,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z králičího masa postup přípravy receptu:
1 | Králíka nakrájíme na 10 kusů, osolíme, opepříme, přidáme koření a víno. Necháme odležet přes noc. |
2 | 3kg sádla rozpálíme, přidáme maso i s marinádou a uvedeme k varu. |
3 | Občas promícháme, vaříme 210 minut. |
4 | Maso obereme, smícháme se šťávou z vaření usazenou na dně a 300g rozpuštěného sádla. Osolíme a opepříme dle chuti. |
5 | Hotovou pomazánku naplníme do sklenic a necháme v chladničce den odležet. |