Jednoduchý recept

Paštika z králíka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33549
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
50 g Játra králičí
20 ml Koňak Armaňak
500 g Králičí maso
500 g Králík hřbet
50 g Ledvinky jehněčí
12 g Mléko odtučněné sušené
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
150 g Ořechy lískové
1 špetka Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
300 g Slanina vepřová
24 g Sůl
4 g Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová krkovička
300 g Vepřová plec
100 g Vepřový lalok
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
2% Sacharidy 6 g
72% Tuky 54 g
62% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Paštika z králíka postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso, játra, ledvinky pokrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, bobkový list, tymián, víno, utřený česnek a papriku.

2

Dobře promícháme a necháme odležet přes noc.

3

Králičí maso umeleme najemno, hřbet necháme vcelku.

4

Smícháme s marinovanou směsí, přidáme sušené mléko, mouku, vejce, nasekanou petrželku, koňak a oříšky.

5

Směs dobře promícháme.

6

Zapékací pekáček vyložíme na dně a bocích slaninou, naplníme polovinou směsi, navrch dáme maso z králičího hřbetu a překryjeme zbytkem směsi.

7

Vršek překryjeme slaninou, navrch poklademe tymiánem.

8

Paštiku pečeme v troubě při 180°C 90 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept