Recept

Kynuté bramborové koláčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33551

Ingredience

200 g Brambory vařené
1 špetka Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
20 g Droždí
300 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
200 g Povidla švestková
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Citronová kůra

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 949kJ
24% Sacharidy 86 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 227 mg
22% Bílkoviny 13 g

Kynuté bramborové koláčky postup přípravy receptu:

1

Hrubou mouku smícháme s uvařenými, prolisovanými bramborami, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí a když kvásek vykyne, přilijeme k mouce. Přidáme 1 vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.

2

Na pracovní ploše těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme 1 lžičku povidel a rohy spojíme. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

3

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10-15 minut. Upečené koláčky poprášíme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept