Slávky s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s nádivkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33555 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
40 ml | Citronová šťáva |
250 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
80 g | Šalotka |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 937,5mg |
Vláknina | 905,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Mušle slávky, Šalotka, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozmixujeme se šalotkou. Česnek oloupeme. K rozmixovanému máslu přidáme strouhanku, petrželku, citronovou šťávu a česnek. Směs osolíme a opepříme. Vzniklou nádivkou naplníme slávky. |
2 | Naskládáme je na plech, poté zapečeme při 200 °C po dobu 15 minut. |