Slávky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33557 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
6 g | Petržel - nať |
200 g | Šalotka |
6 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
2 kg | Mušle slávky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 777,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Šalotka, Tymián čerstvý, Víno bílé, Mušle slávky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky na víně postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nasekáme na drobné kousky a podusíme na másle. Přidáme nasekanou petržel. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, vínem a citronovou šťávou. Poté přidáme slávky. Vše smažíme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou. |
2 | Poté slávky vyjmeme, z omáčky vyndáme tymián a bobkový list. |
3 | Hotové slávky naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |