Polévka z žab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z žab
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33560 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Řeřicha |
160 g | Šalotka |
20 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Víno bílé |
700 g | Žabí stehýnka |
200 ml | Zakysaná smetana |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 156,5mg |
Draslík | 651,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řeřicha, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Žabí stehýnka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z žab postup přípravy receptu:
1 | Šalotku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném másle. |
2 | Maso osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Smažíme 8 minut a poté maso vyjmeme z pánve. |
3 | Do šťávy z masa přilijeme vývar a víno, povaříme 10 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, sekanou řeřichu a maso ze stehýnek. Osolíme, opepříme a necháme 5 minut vařit. Žloutek smícháme se smetanou a směs vmícháme do omáčky. |
4 | Necháme prohřát pod bodem varu a poté servírujeme. |