Caldeirada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Caldeirada
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Chilli paprička |
120 g | Cibule |
600 g | Langusta |
40 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mník |
60 g | Mrkev kořen |
1000 g | Mušle slávky |
40 ml | Olej olivový |
400 g | Ostnatec |
70 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
750 ml | Víno bílé |
1500 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 287,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Mník, Mušle slávky, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Langusta, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ostnatec nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Caldeirada postup přípravy receptu:
1 | Ryby dobře omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Poté je obalíme v hladké mouce. |
2 | Pórek, mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. Zeleninu orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme utřený česnek a rybí hlavy, smažíme 10 minut, poté přilijeme víno. |
3 | Vaříme 5 minut, přimícháme pokrájená rajčata, papriky, bylinky a chilli. Zalijeme 1500ml studené vody, uvedeme k varu a přiklopené vaříme 30 minut. |
4 | Rozpálíme olej a necháme na něm osmažit plátky ryby, langusty a slávky. |
5 | Vývar ze zeleniny a kostí přecedíme a přidáme do něj langusty, rybu a slávky. Necháme 8 minut prohřát, osolíme a opepříme dle chuti a poté servírujeme. |