Recept

Fusilli se smetanou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 33567
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
125 g Sýr Čedar
250 g Sýr Feta
500 g Těstoviny Fusilli
3 ks Vejce slepičí
20 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,266 kcal
Kilojoule 5 296kJ
29% Sacharidy 106 g
104% Tuky 78 g
51% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Fusilli se smetanou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.

2

Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.

3

Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.

4

Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept