Fusilli se smetanou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli se smetanou a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33567 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Čedar |
250 g | Sýr Feta |
500 g | Těstoviny Fusilli |
3 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 403,1mg |
Draslík | 109,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Feta, Těstoviny Fusilli, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli se smetanou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout. |
2 | Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem. |
3 | Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. |
4 | Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne. |