Penne s hovězím masem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s hovězím masem a žampiony
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33569 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
60 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
150 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
100 g | Těstoviny Penne |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
80 g | Paprika červená |
60 ml | Protlak rajčatový |
125 ml | Víno červené |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 142,9mg |
Draslík | 715,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Paprika červená, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Těstoviny Penne, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s hovězím masem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme. |
2 | Zamícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, polovinu strouhanky, strouhaný parmezán, bazalku a vejce. Z množství, které se vejde na navršenou lžičku, tvarujeme kuličky, které důkladně osmažíme na oleji, osušíme na papírových ubrouscích a rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy. |
3 | Do oleje, ve kterém se opékaly masové kuličky, vložíme kolečka cibule a drcený česnek a mícháme je na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Přidáme kolečka papriky, plátky žampionů a smažíme asi 2 minuty. Vmícháme rajčatový protlak, víno a vodu a omáčku přivedeme za průběžného promíchávání k varu. Zamícháme do ní těstoviny, sůl a pepř a nalijeme ji do pekáče na masové kuličky. |
4 | Zapečeme je bez pokličky 30-35 minut, potom posypeme mozzarellou a zbývající strouhankou a zapékáme ještě asi 10 minut. |