Řezy jablkové rychlé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy jablkové rychlé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 3357 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
140 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
140 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 71,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy jablkové rychlé postup přípravy receptu:
1 | Do mouky rozdrobíme máslo, osolíme a přidáme žloutek rozmíchaný ve 3 lžících mléka. Těsto rychle zaděláme, vyválíme obdélník a přeneseme jej na suchý plech. |
2 | Plát těsta do poloviny pokryjeme jablky nakrájenými na plátky a pocukrujeme. Druhou polovinou těsta jablka zakryjeme. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Upečené řezy pocukrujeme a krájíme je teplé. |