Papriky plněné slaninou a těstovinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné slaninou a těstovinou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33570 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
20 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
150 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Oregano sušené |
350 g | Paprika červená |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
25 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
150 g | Těstoviny Risone semolinové |
125 ml | Víno bílé |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 28,1mg |
Draslík | 373,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Cibule, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Risone semolinové, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné slaninou a těstovinou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. |
2 | Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem. |
3 | Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče. |
4 | Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut. |