Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 33571
Kategorie: Maso

Ingredience

Na baklažány
1 ks Cibule
1300 g Lilek
4 g Paprika mletá sladká
6 g Pepř černý mletý
200 g Strouhanka
18 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
Na omáčku
8 g Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká
4 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
8 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 058kJ
14% Sacharidy 49 g
38% Tuky 28 g
99% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Nadívané baklažány postup přípravy receptu:

1

Baklažány omyjeme, odkrojíme z jedné strany konec a vydlabeme.

2

V míse smícháme mleté maso, strouhanku, cibuli nadrobno, sůl, pepř, papriku, vejce, přidáme vydlabanou dužinu z baklažánů a důkladně promícháme. Vydlabané baklažány uvnitř nasolíme a naplníme připravenou hmotou. Vyrovnáme do velkého nižšího hrnce, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit na mírném ohni. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, hotovou zředíme vyvařenou šťávou z baklažánu a nalijeme do hrnce. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, podle chuti dosladíme a necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept