Nadívané baklažány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané baklažány
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na baklažány | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1300 g | Lilek |
4 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
18 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
Na omáčku | |
8 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 139,8mg |
Draslík | 810,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané baklažány postup přípravy receptu:
1 | Baklažány omyjeme, odkrojíme z jedné strany konec a vydlabeme. |
2 | V míse smícháme mleté maso, strouhanku, cibuli nadrobno, sůl, pepř, papriku, vejce, přidáme vydlabanou dužinu z baklažánů a důkladně promícháme. Vydlabané baklažány uvnitř nasolíme a naplníme připravenou hmotou. Vyrovnáme do velkého nižšího hrnce, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit na mírném ohni. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, hotovou zředíme vyvařenou šťávou z baklažánu a nalijeme do hrnce. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, podle chuti dosladíme a necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. |