Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 33574
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Cannelloni
150 g Mozzarella
50 g Sýr Parmezán
Náplň
1 stroužek Česnek
60 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Oregano sušené
5 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Protlak rajčatový sterilovaný
5 g Sůl
125 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
Bešamelová omáčka
30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
Rajčatová omáčka
20 g Bazalka
1 stroužek Česnek
5 g Cukr krupice
5 g Pepř černý mletý
425 g Protlak rajčatový sterilovaný
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 373kJ
13% Sacharidy 46 g
36% Tuky 27 g
61% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Milánské cannelloni postup přípravy receptu:

1

Náplň: nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme, až cibule změkne. Přidáme mleté maso a smažíme do hněda, případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Poté maso promícháme se špenátem i rajčatovým protlakem, chvíli vaříme a odstavíme. Smícháme sýr Ricotta, vejce, dobromysl, sůl a pepř, směs důkladně vmícháme do masa se špenátem a rajčatovým protlakem.

2

Bešamelová omáčka: do hrnce vlijeme mléko, přidáme snítku petrželky a celý pepř, následně přivedeme k varu. Odstavíme, necháme asi 10 minut stát. Petrželku a pepř odstraníme.

3

Na malém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, až vznikne hladká kaše. Odstavíme, postupně vmícháme přecezené mléko. Omáčku znovu zahříváme, průběžně promícháváme k varu, dokud nezačne houstnout. Ztlumíme oheň, omáčku krátce povaříme, poté do ní vmícháme smetanu a osolíme.

4

Rajčatová omáčka: suroviny smícháme v hrnci, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně povaříme. Omáčku osolíme a opepříme.

5

Pomocí sáčku na zdobení dortů nebo lžičkou naplníme cannelloni náplní z hovězího masa a špenátu.

6

Na dno pekáče dáme trochu rajčatové omáčky a vložíme do ní cannelloni. Na těstoviny nalijeme bešamelovou omáčku, poté zbývající rajčatovou omáčku. Pokrm posypeme směsí nastrouhaných sýrů a zapékáme bez pokličky 35 - 40 minut do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept