Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33576

Ingredience

10 g Bazalka
60 g Cibule
60 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
60 g Sýr Čedar
5 g Sůl
150 g Těstoviny Fusilli
6 ks Vejce slepičí
125 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 906kJ
9% Sacharidy 33 g
31% Tuky 23 g
42% Sodík 849 mg
51% Bílkoviny 29 g

Boloňská omeleta postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.

Poznámka

Omeletu výborně doplňuje křehká listová zelenina nebo míchaný zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept