Zapečené tagliatelle s masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené tagliatelle s masem a houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33577 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibulka jarní |
100 g | Houby čerstvé |
350 g | Mleté kuřecí maso |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 ml | Smetana zakysaná 14% |
20 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
100 g | Tagliatelle |
380 g | Telecí maso mleté |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 184,5mg |
Draslík | 561,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Muškátový oříšek, Pepř cayenský, Strouhanka, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mleté kuřecí maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana zakysaná 14%, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené tagliatelle s masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. |
2 | Strouhanku namočíme do vína. Potom ji smícháme s kuřecím a telecím mletým masem, česnekem, nakrájenými houbami, vejcem, muškátovým oříškem, cayenským a černým pepřem a solí. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulky, petrželku a znovu promícháme. |
3 | Polovinu masové směsi upravíme rukama do formy na biskupský chlebíček. Po celé délce vytvoříme prohlubeň, do níž vložíme těstoviny a navrch dáme zbylou masovou směs. Pečeme 50-60 minut. Během pečení 2x odebereme přebytečný tuk a šťávu. Před nakrájením na plátky necháme pokrm mírně vychladnout. |