Pappardele se sýry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardele se sýry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33578 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Olivová pasta černá |
5 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Jarlsberg |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 31,4mg |
Draslík | 52,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivová pasta černá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Jarlsberg, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardele se sýry postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Olivový olej, drcený česnek a pastu ze zelených oliv přidáme k těstovinám. Potom přidáme smetanu a pepř a znovu promícháme. Do zapékací mísy dáme těstoviny. |
3 | Těstoviny posypeme třemi druhy sýra. Pečeme bez pokličky asi 20 minut, až se sýry rozpustí a vytvoří na pokrmu křupavou kůrčičku. |
Poznámka
Jarlsberg je bílý až světle žlutý norský sýr s roztroušenými dutinami. Je pevný, máslový, s jemnou oříškovou chutí. Je to sýr vhodný pro každou příležitost.