Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 33585

Ingredience

Na těsto
40 g Cukr krupice
7 g Droždí
100 ml Džus jablečný
600 g Jablka
125 g Mouka polohrubá
20 ml Olej olivový
3 dl Olej rostlinný
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 g Sůl
Na omáčku
120 ml Calvados
400 g Kompot meruňkový
60 g Máslo čerstvé
10 g Pomerančová kůra
3 g Skořice mletá
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,268 kcal
Kilojoule 5 304kJ
23% Sacharidy 81 g
129% Tuky 97 g
18% Sodík 364 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jablečné koblihy postup přípravy receptu:

1

Do nahřáté mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme droždí, pivo, jablečný džus a olivový olej. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme a necháme v teple kynout.

2

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dáme do misky a posypeme cukrem.

3

Připravíme si meruňkovou omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, ochutíme skořicí, přilijeme calvados, smetanu, rozmixované scezené meruňky a nasypeme pomerančovou kůru. Chvíli zahříváme a nakonec všleháme žloutek. Omáčku nalijeme do misky těsně před servírováním, aby zůstala teplá.

4

Plátky jablek pomocí kleští dokonale obalíme v těstě a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se smetanovou omáčkou.

Poznámka

4 hodiny na vykynutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept