Jednoduchý recept

Ravioli s limetkovou zálivkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33589
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Bazalka
1 ks Limetka
10 g Med včelí
250 g Mleté kuřecí maso
275 g Nudlové těsto
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
10 g Pažitka
10 g Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
50 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 109kJ
14% Sacharidy 49 g
25% Tuky 19 g
35% Sodík 698 mg
60% Bílkoviny 34 g

Ravioli s limetkovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Rozválíme těsto na tenký plát a nakrájíme čtverce 5x5 cm. Důkladně smícháme mleté kuřecí maso, rozšlehané vejce, pomerančovou kůru, nastrouhaný parmezán a bazalku. Navršenou lžíci směsi upravíme do středu čtverce těsta a okraje mírně potřeme vodou. Navrch položíme druhý čtverec těsta a okraje dobře přitiskneme k sobě.

2

Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente. Jedna dávka se vaří asi 5 minut. Hotové ravioli vyjmeme naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé.

3

Mezitím v malé nádobce smícháme limetovou šťávu, vinný ocet aceto balsamico, med a olej a šleháme, aby se suroviny dobře promíchaly. Ravioli upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme najemno nakrájenou čerstvou pažitkou. Na ozdobu můžeme přidat kolečka limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept