Pivní toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní toasty
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33598 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,4mg |
Vláknina | 227,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní toasty postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku zahřejeme pivo, přidáme sýr nakrájený na kostky a na mírném plameni sýr za stálého šlehání rozpustíme, až vznikne hustá hmota. Vmícháme pepř a hořčici, promícháme a odstavíme. |
2 | V mezičase v toustovači opečeme plátky chleba, poklademe je připravenou směsí a v předehřáté troubě zapečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. |