Telecí játra na španělský způsob (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na španělský způsob (minutka)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1000 g | Játra telecí |
100 g | Kečup |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 349,5mg |
Draslík | 402,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra telecí, Rajčata, Sůl, Tuk, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na španělský způsob (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku. Zároveň opečeme plátek rajčete. Játra i rajče z tuku vyjmeme. |
2 | Do pánve od pečení dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do růžova. Dále přidáme česnek utřený se solí, kečup a krátce podusíme. |
3 | Šťávu nakonec zastříkneme vínem a přisolíme. |
4 | Opečené řezy jater přelijeme hotovou šťávou. Navrchu každý řez ozdobíme plátkem opečeného rajčete. |