Jednoduchý recept

Telecí játra na španělský způsob (minutka)

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 336
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
100 g Cibule
1000 g Játra telecí
100 g Kečup
50 g Máslo čerstvé
250 g Rajčata
30 g Sůl
100 g Tuk
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 244kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 19 g
63% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Telecí játra na španělský způsob (minutka) postup přípravy receptu:

1

Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku. Zároveň opečeme plátek rajčete. Játra i rajče z tuku vyjmeme.

2

Do pánve od pečení dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do růžova. Dále přidáme česnek utřený se solí, kečup a krátce podusíme.

3

Šťávu nakonec zastříkneme vínem a přisolíme.

4

Opečené řezy jater přelijeme hotovou šťávou. Navrchu každý řez ozdobíme plátkem opečeného rajčete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept