Recept

Medová smetanová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3360
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Grapefruity
1 kávová lžička Med včelí
4 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Pomeranče
350 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
9% Sacharidy 34 g
10% Tuky 7 g
21% Sodík 410 mg
7% Bílkoviny 4 g

Medová smetanová omáčka postup přípravy receptu:

1

Zázvorový kořen nastrouháme, cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme vývar, ocet a citronovou šťávu a asi 15minut provaříme do zhoustnutí.

2

Přimícháme dílky pomeranče a citrusu, zahustíme základní světlou omáčkou a dochutíme medem.

3

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pstruhovi.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme podle receptu \"Základní světlá omáčka\" Množství 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept