Medová smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová smetanová omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3360 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Grapefruity |
1 kávová lžička | Med včelí |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pomeranče |
350 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 467,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Grapefruity, Med včelí, Ocet vinný, Olej stolní, Pomeranče, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Zázvorový kořen nastrouháme, cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme vývar, ocet a citronovou šťávu a asi 15minut provaříme do zhoustnutí. |
2 | Přimícháme dílky pomeranče a citrusu, zahustíme základní světlou omáčkou a dochutíme medem. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pstruhovi. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme podle receptu \"Základní světlá omáčka\" Množství 3 polévkové lžíce.