Zapečené topinky s pivní směsí a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené topinky s pivní směsí a křenem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33602 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 68,0mg |
Vláknina | 541,0mg |
Vitamín A | 254,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené topinky s pivní směsí a křenem postup přípravy receptu:
1 | Plátky chleba osmažíme na rozpáleném oleji a potřeme po obou stranách česnekem. |
2 | V míse smícháme jemně nastrouhaný sýr se změklým máslem, moukou, pivem, solí, hořčicí a v rendlíku za neustálého míchání uvaříme hustou směs. Osmažené plátky chleba potřeme směsí, každý posypeme jemně nastrouhaným křenem a klademe na plech vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě zprudka zapečeme. |
3 | Hotové topinky zdobíme jemně posekanou petrželovou natí. |