Kořeněné klobásy s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné klobásy s pivem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33604 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
300 g | Vepřová krkovička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 110,3mg |
Draslík | 268,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Tymián sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Rohlíky bílé, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné klobásy s pivem postup přípravy receptu:
1 | V míse přelijeme nakrájené rohlíky pivem, přidáme syrové maso, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Přisypeme sůl, koření, jemně rozdrcený česnek a pečlivě promícháme. Směs pod fólií necháme v chladničce odležet do druhého dne. |
2 | Asi 2 metry střívka namočíme, poté propláchneme vodou, obrátíme je a směsí plníme na délku zhruba 12 cm. |
Poznámka
Hotové klobásy lze udit, ale i opékat či vařit.