Fettucine s pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s pečenými rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33605 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
100 g | Kapary |
20 g | Majoránka |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Bocconcini |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 349,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Majoránka, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Sýr Bocconcini, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozpůlíme a pečeme řeznou stranou vzhůru asi 15 minut doměkka při 200 °C. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
3 | Rajčata a zbývající suroviny přidáme k těstovinám, podle chuti přisolíme a důkladně promícháme. Servírujeme teplé. |