Penne s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33606 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
20 g | Bazalka |
250 g | Hrášek |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Máta |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 273,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Hrášek, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Mezitím uvaříme hrášek ve vodě nebo v páře doměkka a scedíme. Slaninu nakrájíme a krátce smažíme na másle při střední teplotě. Opečenou slaninu, hrášek a bylinky přidáme k těstovinám a promícháme. Porce posypeme nahrubo drceným pepřem a servírujeme. |