Anýzové suchary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzové suchary
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 33610 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Anýz mletý |
140 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 84,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzové suchary postup přípravy receptu:
1 | Vejce s cukrem mícháme asi 30 minut do pěny. Přisypeme hrubou mouku, přidáme podle chuti anýz a vše promícháme. |
2 | Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pomalu pečeme. |
3 | Upečený suchar vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky. |