Pečené pirožky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené pirožky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33611 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
6 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
250 g | Tuk |
500 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 13,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené pirožky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh promícháme s nastrouhaným ztuženým tukem a hrubou moukou. Vypracujeme těsto, které na pracovní desce rozválíme na tenký plát. |
2 | Polovinu těsta potřeme marmeládou a přikryjeme druhou polovinou těsta. Vykrajujeme větší pirožky, potřeme je rozšlehaným vejcem a urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Upečené, ještě horké pirožky obalujeme v moučkovém cukru. |