Recept

Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33612

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
10 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 25 kcal
Kilojoule 106kJ
0% Sacharidy 1 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 72 mg
1% Bílkoviny 0 g

Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu postup přípravy receptu:

1

Do rozehřátého másla přidáváme po lžičkách mouku za stálého míchání. Když je mouka dobře rozmíchaná, necháme jíšku mírně vychladnout. Poté jíšku nad mírným plamenem ředíme vodou a vaříme 30 minut, aby mouka ztratila moučnou chuť. Potom za stálého míchání přidáváme hořčici a mícháme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme.

Poznámka

Omáčku je možné zjemnit přimícháním smetany na šlehání. Omáčku podáváme ke chřestu. V původním receptu nebyly uvedeny časy vaření a přípravy, při uvádění časů byl použit čas pro vaření mouky pro poživatelnost nepečených pokrmů s moukou a čas pro vmíchání hořčice a případně smetany do omáčky. Počet porcí byl odvozen od standartního počtu porcí pro běžný hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept