Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33612 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná celozrnná |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43,2mg |
---|---|
Cholesterol | 4,4mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 124,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu postup přípravy receptu:
1 | Do rozehřátého másla přidáváme po lžičkách mouku za stálého míchání. Když je mouka dobře rozmíchaná, necháme jíšku mírně vychladnout. Poté jíšku nad mírným plamenem ředíme vodou a vaříme 30 minut, aby mouka ztratila moučnou chuť. Potom za stálého míchání přidáváme hořčici a mícháme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme. |
Poznámka
Omáčku je možné zjemnit přimícháním smetany na šlehání. Omáčku podáváme ke chřestu. V původním receptu nebyly uvedeny časy vaření a přípravy, při uvádění časů byl použit čas pro vaření mouky pro poživatelnost nepečených pokrmů s moukou a čas pro vmíchání hořčice a případně smetany do omáčky. Počet porcí byl odvozen od standartního počtu porcí pro běžný hlavní chod.