Teplá smetanová omáčka ke chřestu s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá smetanová omáčka ke chřestu s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33613 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 171,3mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 686,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá smetanová omáčka ke chřestu s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme nadrobno. Rozehřejme máslo. Ve vodní lázni smícháme žloutky, citronovou šťávu a sůl. Po kapkách pomalu všleháváme máslo. Ve smetaně rozmícháme rajčatový protlak s rajčaty a přimícháváme do žloutků s citronovou šťávou. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. |
2 | Na závěr přimícháme sekanou bazalku. |