Recept

Teplá smetanová omáčka ke chřestu s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33613

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 088kJ
1% Sacharidy 3 g
36% Tuky 27 g
2% Sodík 45 mg
4% Bílkoviny 2 g

Teplá smetanová omáčka ke chřestu s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme nadrobno. Rozehřejme máslo. Ve vodní lázni smícháme žloutky, citronovou šťávu a sůl. Po kapkách pomalu všleháváme máslo. Ve smetaně rozmícháme rajčatový protlak s rajčaty a přimícháváme do žloutků s citronovou šťávou. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

2

Na závěr přimícháme sekanou bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept