Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33616
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

180 g Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
200 g Mák mletý
20 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
11% Sacharidy 39 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 63 mg
15% Bílkoviny 9 g

Makový srnčí hřbet postup přípravy receptu:

1

V míse mícháme žloutky s moučkovým cukrem asi 20 minut. Přisypeme mletý mák, 1 vanilkový cukr a hrubou mouku. Vše zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

3

Upečený a vychladlý moučník poprášíme vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept