Makový srnčí hřbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makový srnčí hřbet
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33616 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
200 g | Mák mletý |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 221,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makový srnčí hřbet postup přípravy receptu:
1 | V míse mícháme žloutky s moučkovým cukrem asi 20 minut. Přisypeme mletý mák, 1 vanilkový cukr a hrubou mouku. Vše zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. |
3 | Upečený a vychladlý moučník poprášíme vanilkovým cukrem. |