Recept

Mořský úhoř se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 28 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33617
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř bílý
400 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
800 g Úhoř mořský
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 471kJ
5% Sacharidy 17 g
53% Tuky 40 g
16% Sodík 327 mg
72% Bílkoviny 41 g

Mořský úhoř se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mořského úhoře nakrájeného na podkovy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Porce vložíme do zapékací mísy, potřeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

2

Očištěný pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 8 cm. Vaříme je v osolené vodě 8 minut, vyjmeme a necháme okapat. Potom pórek překrojíme podélně na čtvrtky.

3

Na nahřáté talíře rozložíme pórek a navrch upravíme pečené úhoří podkovy. Maso pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanými ořechy. Ozdobíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou.

4

Vhodnou přílohou jsou pečené pusinky z bramborové kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept