Mořský úhoř se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský úhoř se zeleninou
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 28 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř bílý |
400 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Úhoř mořský |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 264,0mg |
Draslík | 820,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ořechy vlašské, Paprika červená, Pepř bílý, Sůl, Úhoř mořský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský úhoř se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mořského úhoře nakrájeného na podkovy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Porce vložíme do zapékací mísy, potřeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 8 cm. Vaříme je v osolené vodě 8 minut, vyjmeme a necháme okapat. Potom pórek překrojíme podélně na čtvrtky. |
3 | Na nahřáté talíře rozložíme pórek a navrch upravíme pečené úhoří podkovy. Maso pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanými ořechy. Ozdobíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou pečené pusinky z bramborové kaše. |