Kapří špízy se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří špízy se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Citrony |
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Kečup jemně pálivý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Pomeranče |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 987,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Kapr obecný, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř černý celý, Pomeranče, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemně pálivý, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří špízy se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kapří maso nakrájíme na kostky. |
2 | V misce rozšleháme olivový olej, nasekanou bazalku, kečup a špetku soli. Kousky kapřího masa naložíme do připravené marinády a necháme asi 30 minut rozležet. |
3 | Očištěné papriky nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Rybí maso napichujeme střídavě se zeleninou na špízy a grilujeme. Během grilování špízy potíráme zbylou marinádou. |
4 | Hotové špízy posypeme nadrceným pepřem a upravíme na talíře spolu s omytým salátem a dílky omytého pomeranče a citronu. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |