Klobásy s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy s jehněčím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33619 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 186,0mg |
Draslík | 100,0mg |
Vláknina | 521,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Kmín mletý, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme se solí, jehněčí i uzené maso umeleme. |
2 | V míse smícháme všechny ingredience a vymícháme hladkou a kompaktní hmotu. |
3 | Asi 3 metry střívka namočíme, poté propláchneme vodou, obrátíme je a směsí plníme na délku zhruba 12 centimetrů. |
Poznámka
Hotové klobásy lze udit, ale i opékat či vařit.
Klobásky máme rádi všichni