Jednoduchý recept

Koprovo-vinná omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3362
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 771kJ
1% Sacharidy 5 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 220 mg
4% Bílkoviny 2 g

Koprovo-vinná omáčka postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, bílé víno a rybí vývar a zvolna asi 10 minut provaříme.

2

Poté přimícháme nasekaný kopr a světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, octem a muškátovým oříškem.

3

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k treskám a platýsovi.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept