Koprovo-vinná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprovo-vinná omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3362 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 109,6mg |
Vláknina | 984,0mg |
Vitamín A | 118,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprovo-vinná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, bílé víno a rybí vývar a zvolna asi 10 minut provaříme. |
2 | Poté přimícháme nasekaný kopr a světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, octem a muškátovým oříškem. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k treskám a platýsovi. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.